Joke Decubber

“Ik werk sinds 2015 bij Ingenium en begon als projectingenieur natte technieken, wat ik vandaag nog altijd doe. Ik ontwerp de verwarming, koeling en ventilatie van een gebouw, van het uitdenken van een duurzaam concept dat matcht met het budget van de opdrachtgever tot het berekenen van de kleinste details van de installatie. Daarbij verzorg ik ook de coördinatie met de bouwheer en de architect. Ondertussen ben ik ook projectmanager geworden, waarbij ik extern het klankbord ben voor de bouwheer, architect en stabiliteitsingenieur, en intern voor de collega’s die aan het project meewerken.”

JDC

“Als nieuweling is het handig dat je een peter of meter hebt, iemand aan wie je al je vragen mag stellen en die ook spontaan komt vragen of alles duidelijk is. En van de coach die me inhoudelijk en op projectniveau ondersteunde, heb ik superveel geleerd. Het is nog altijd de persoon naar wie ik ga als ik met vragen zit. Op die manier raak je bij Ingenium snel ingewerkt.”

“Ingenium is een werkgever die echt kijkt waar je naartoe wil groeien in je job, en welke opleidingen, coaching en klankborden je daarbij kunnen helpen. De ondersteuning is heel groot om dingen uit te proberen, en mislukken mag, zolang je er maar iets uit leert.”

“Ik werk vanuit het kantoor in Leuven en heb het geluk dat Ingenium hier veel speciale klanten met speciale projecten heeft. Meewerken aan de renovatie van het historische stadhuis van Leuven en de restauratie van Abdij van Park is echt wel cool. Net als de technieken ontwerpen voor laboratoria voor de KULeuven en een polikliniek voor een ziekenhuis, of betrokken zijn bij renovaties in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg.”

“De sfeer hier is supergoed. Voor mij is dit een eerste job, maar van collega’s die al elders hebben gewerkt of van hier naar een andere job trekken, hoorde ik al vaker dat er bij Ingenium een heel goeie sfeer.Collega’s lopen hier niet op de toppen van hun tenen en in constante stress, wat wel belangrijk is als je zo veel uren op kantoor bent en intensief met elkaar samenwerkt.”

“Wat ik fijn vind aan mijn job? Dat zijn verschillende dingen. Als bijvoorbeeld een moeilijke berekening plots klopt, of je vindt iets om een probleem op te lossen en kunt zo de architect gelukkig maken. En natuurlijk is het ook heel fijn om het eindresultaat van een project te zien.”

“Mijn werkdag ziet er elke keer anders uit. Soms zit ik een hele dag in vergadering. Op andere dagen zijn er geen vergaderingen maar bellen collega’s mij op als ze met vragen zitten, en soms ben ik een hele dag gefocust op één berekening. Die variatie, samen met de afwisseling in de projecten, vind ik heel leuk.”

“Ik zocht een studiebureau waar duurzaamheid centraal staat, en dat heb ik hier gevonden. Maar Ingenium streeft ook naar langdurige relaties met zijn klanten en een duurzame toekomst als bedrijf. En dat betekent ook als medewerker een groot verschil met bedrijven die enkel inzetten op harde verkoop en snelle winst.”