Over ons

De Ingenium Group is uniek, door een samenspel van factoren die elk op zich ook al bijzonder waardevol zijn. Ze zijn de rode draad in onze duurzame samenwerking met opdrachtgevers, bouwpartners en medewerkers.

Teamdag Ingenium By AS Deldycke.JPG ‎ Foto's

Onze medewerkers zijn op vele vlakken nie-geweune, maar dat zijn de projecten waar ze aan meewerken zéker. ‘Copy-paste engineering en advies’ is niet aan ons besteed. We zetten graag onze tanden in complexe projecten waarin we worden uitgedaagd om onszelf telkens opnieuw heruit te vinden en het beste van onszelf te geven. En onze opdrachtgevers nemen we al even graag mee buiten hún comfortzone, door nu al antwoorden te geven op vragen die ze zich anders pas later zouden stellen.

Nie geweune (ook onze projecten)

53115Cab 1Aa1 4350 B315 7E595c535073

Life-cycle engineers

Cirkel + tekst

Duurzaamheid is de D in het DNA van de Ingenium Group. We zijn erdoor bezeten en gepassioneerd. Niet omdat we willen meesurfen op de hype, maar omdat we al vele decennia overtuigd zijn van en werken aan een duurzame(re) planeet die ook onze toekomstige generaties een mooie toekomst biedt. We laten kortetermijnoplossingen en lap-en-tapwerk links liggen en focussen voluit op de volledige levencyclus van een gebouw of site. Ook over het kostenplaatje van duurzame technieken zijn we transparant, met de Total Cost of Ownership (TCO) die naast de initiële investering ook de gebruikskosten voor de komende decennia in rekening brengt.

Als voortrekkers op het vlak van duurzaamheid is innoveren voor ons even natuurlijk als ademen, eten en drinken. In binnen- en buitenland houden we de vinger aan de pols om innoverende technieken en toepassingen te ontdekken, ze op basis van onze eigen expertise nog straffer te maken en ze als antwoord te formuleren op de vragen en noden van onze klanten. We zetten ook voluit in op digitale tools die onze eigen werkprocessen efficiënter maken, en benutten maximaal het potentieel van digitalisering, artificiële intelligentie en machine learning om gebouwtechnieken fijner te kunnen afstellen en beter (en vanop afstand) te kunnen monitoren en bijsturen, met het oog op maximaal comfort en een minimale energiekost.

Innovatie als way of life

Bimvisible

Mensenwerk

Mensenwerk

Ondanks de sterke groei in de voorbije decennia is de Ingenium Group nog altijd voelbaar een familiebedrijf. Geen kortetermijnpolitiek met snel geldgewin en een immense werkdruk, maar een doordachte langetermijnvisie en permanente aandacht voor duurzame relaties met alle stakeholders en medewerkers. Ingenieurswerk is mensenwerk, en daarom zetten we veel tijd en middelen in om elke medewerker zich goed in zijn of haar vel te laten voelen. Met een aanpak op maat – en twee thuiswerkdagen voor iedereen – zorgen we voor een goeie balans tussen de werktijd en de andere levensdomeinen. Ook als je voor moeilijke momenten staat in je persoonlijk leven of je gezin of familie, laten we je niet in de kou staan maar zoeken we samen naar een oplossing. En, het lijkt misschien een detail, maar bij ons spreken we iedereen aan met de voornaam, van poetsdame tot CEO.

Medewerkers met ondernemingszin zijn de motor van onze bedrijven. We moedigen hen aan om zelfleiderschap te ontwikkelen, hun eigen job te modeleren volgens hun interesses en passies, en om verantwoordelijkheid op te nemen om samen met hun collega’s de Ingenium Group verder vorm te geven en te doen groeien. Zelfsturende teams zorgen voor een vlakke hiërarchie met korte beslissingslijnen en een rolverdeling op maat van elke medewerker.

Intra- en entrepreneurs

Entrepeneur

Kennisborging

Kennisborging

Bij de Ingenium Group vinden we graag het warm water uit als het gaat over échte innovaties, maar we vermijden om dat water telkens opnieuw te moeten opwarmen. De kennis en expertise die we over meer dan vijf decennia hebben verzameld, zit niet in het hoofd van individuele medewerkers. Ze wordt op een structurele en efficiënte manier ‘geborgd’ in de hele organisatie, zodat ze makkelijk te raadplegen is en telkens opnieuw kan worden gebruikt door nieuwe medewerkers en voor nieuwe projecten en toepassingen. Zo zorgen we voor continuïteit en voor een permanente groei van onze expertise.

Onze waarden

We respect

We Respect

We inspire

We Inspire

We share

We Share

We excel

We Excel

We tonen in al onze activiteiten respect voor elkaar als mens.

We geven onafhankelijk advies en zijn een betrouwbare partner.

We tonen respect voor de maatschappij en de natuur waarin we leven.We inspireren onze opdrachtgevers en partners door grensverleggende ideeën te ontwikkelen.

We zoeken inspirerende voorbeelden.

We laten elk talent binnen de onderneming zichzelf zijn en zich ontwikkelen op eigen tempo en goesting.


We geloven dat enkel door een zeer open houding te hebben, we vooruit kunnen gaan.

We leren van elkaar en geloven dat co-creatie opportuniteiten biedt om beter te presteren.

We delen onze kennis met organisaties die ook op hun manier de wereld wensen te verbeteren.

We realiseren uitzonderlijke projecten met uitzonderlijke mensen. Nie geweune!

We zijn nieuwsgierig en staan open voor verandering.

'Work hard, play hard' is ons devies, ook in het ontspannen blinken we uit.
Wat onze mensen zeggen

Als nieuweling is het handig dat je een peter of meter hebt, iemand aan wie je al je vragen mag stellen en die ook spontaan komt vragen of alles duidelijk is.
Joke Decubber - Project ingenieur

"Ik zocht een studiebureau waar duurzaamheid centraal staat, en dat heb ik hier gevonden. Maar Ingenium streeft ook naar langdurige relaties met zijn klanten en een duurzame toekomst als bedrijf. En dat betekent ook als medewerker een groot verschil met bedrijven die enkel inzetten op harde verkoop en snelle winst."

Ontdek meer

"Ook al zijn we groter aan het worden, toch voel je altijd die familiale sfeer. Je hebt hier nooit het gevoel een nummer te zijn. Je bent een collega met een voornaam. En daardoor voel je je hier snel op je gemak."

Ontdek meer
Bij Ingenium hangt een leuke ‘vibe’, die veel te maken heeft met het enorme enthousiasme van CEO Nicolas Vyncke.
Mark Verbeek - Site supervisor