Jonathan Stevens

“In oktober 2017 ben ik hier gestart. Ik leerde Ingenium kennen op een jobbeurs, zag de vele mooie projecten op de website en ook een oud-klasgenoot die hier al werkte, vertelde enkel positieve dingen. Wat me echter vooral aansprak, was de duurzame focus. Ik ben zelf zeer geïnteresseerd in groene energie en ook in mijn dagelijks leven probeer ik duurzaamheid te integreren. Zo heb ik geen auto en heb ik het geluk op fietsafstand van werk, familie en vrienden te kunnen wonen. Ik vind het dan ook heel motiverend om te merken dat zowel in de interne werking van Ingenium als bij de collega’s die duurzame mentaliteit er ook echt helemaal in zit.”

JST

“Ik ben gestart als projectingenieur elektriciteit, omdat dit aansloot bij mijn opleiding als industrieel ingenieur elektrotechniek. Ondertussen is mijn job stilaan aan het evolueren naar die van projectmanager: een project intern opvolgen en het aanspreekpunt zijn voor de architect en de bouwheer. Ik had zelf ook aangegeven dat ik enerzijds wat meer verantwoordelijkheid wilde nemen en anderzijds ook wel het sociale aspect ervan – het contact met de klant – zag zitten.

Deze rol vind ik zeer interessant, omdat ik graag een brede kennis wil opbouwen. Nu leer ik naast elektriciteit ook bij over verluchting, verwarming, sanitair, EPB,... Gelukkig kan ik bij elk project rekenen op de hulp van een team collega-specialisten, waarvoor ik hen enorm dankbaar ben. Het is heel boeiend om van hen bij te leren en om samen met hen en met de architect naar de beste oplossing te zoeken. De evolutie die ik doormaak, vind ik heel tof.”

“Bijzonder vind ik dat iedereen hier zijn draai vindt op zijn eigen manier. Je zit niet in een vast vakje volgens je functie, op elk uur van de dag. Op basis van je interesses kun je taken en verantwoordelijkheden opnemen.

Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in batterijopslagsystemen? Dan is het in overleg met hr mogelijk om daar opleidingen over te volgen en er eventueel specialist in te worden. Zo kreeg ik ook de kans om de uitvoering op te volgen van een werf waarvan ik het deel elektriciteit had ontworpen. Heel interessant om eens rechtstreekse feedback uit de praktijk te verzamelen op het theoretisch ontwerp.”

“Bij Ingenium werken we niet zomaar aan ‘een’ gebouw. Het zijn echt toffe projecten. Als ik tegen vrienden of familie vertel over kabelgoten of transformatoren, dan zegt dat weinig.” (lacht) “Maar als ik kan zeggen dat ik meewerk aan projecten in het Conservatorium in Brussel of bij de Brandweer van Gent, spreekt dat wel tot de verbeelding.”

“Ik vind het interessant én handig dat je je job bij Ingenium binnen een bepaald kader heel flexibel kan invullen. Je kiest wanneer je ’s morgens begint en wanneer je je middagpauze neemt, en zelfs naar welk van de 4 kantoren je die dag wil gaan. Ga je na een vergadering of een plaatsbezoek naar huis om daar verder te werken? Ook dat kan. Bovendien vind ik het super dat er zo wordt ingezet op alternatieve mobiliteit. De keuze is groot: fietsen, treinkaarten, buspassen, elektrische steps, Cambio, de Gentse BATT-mobiel,… Alles is voorhanden voor een vlotte verbinding met zo weinig mogelijk files!”