Kendra Vercamer

“Ik ben in de zomer van 2021 gestart als talent recruiter en hr-officer. Met een diploma handelswetenschappen op zak lijkt een pure hr-job misschien niet evident, maar het menselijke heeft me ook in mijn vorige jobs altijd geboeid. En in het eerste gesprek bij Ingenium bleek meteen dat wat je écht wil in je job, samen met je goesting, belangrijker is dan je diploma op zich. ‘Ingenieurswerk = mensenwerk’ is hier bovendien geen loze slogan. In mijn eerste jaar heb ik meermaals ondervonden dat er echt voor de medewerkers wordt gezorgd. In andere bedrijven is ‘work-lifebalance’ soms gebakken lucht of papiervulling, maar het kader dat Ingenium schept om je werk goed te doen en je hier goed te voelen, klópt echt wel.”

KVR

“Mijn job bestaat uit twee delen. Als hr-officer ondersteun ik bij personeelsadministratie. Het zwaartepunt ligt echter bij talent recruiting. Ik bereid jobbeurzen voor en ben er telkens ook aanwezig, ik plan de gesprekken in met sollicitanten en volg die verder op tot en met de onboarding, ik zoek ook proactief naar nieuwe medewerkers, en nog zo veel meer. Ik haal er veel voldoening uit om mensen van in het begin op hun gemak te stellen. Als kandidaten voélen dat Ingenium een warm en menselijk bedrijf is, en we ons daarmee onderscheiden van anderen, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Mijn sollicitanten zijn mijn ‘kuikens’ waarvoor ik moet zorgen.” (lacht) “Die volg ik graag goed op, zodat ze bij óns aan de slag willen, ook al hebben ze nog 4 of 5 andere jobaanbiedingen.”

“Waaraan ik merk dat de sfeer bij Ingenium heel goed is? Als meer dan de helft van alle medewerkers op een vrijdagavond deelneemt aan een activiteit in Brussel, dan weet je het wel. En ook de vele humor onder collega’s. Wie niet goed in zijn vel zit, zal geen grapjes lopen maken. Ik ben zelf in een superleuk team terechtgekomen, met mensen van alle generaties die diverse ondersteunende diensten leveren, zoals IT, onthaal, boekhouding en marketing. Ook zij vinden een goede sfeer heel belangrijk. Ik krijg soms andere jobaanbiedingen, en ik ben nog een dertiger, maar toch zou ik echt graag hebben dat Ingenium mijn laatste stop is. Alles wat ik belangrijk vind in een job is hier aanwezig. ”

“Duurzaamheid is bij Ingenium geen marketingstunt, maar een échte waarde. Nicolas was daar al mee bezig lang vóór het een trend of een must werd. Ik vind het goed dat hier veel aandacht voor is. Zelf ben ik op dat vlak ook al veranderd. Vroeger zou ik nooit mijn auto laten staan, maar nu kom ik meestal met de bakfiets werken.” (lacht) “En we hebben thuis ook al zonnepanelen gelegd.”

“Wat me opvalt, is dat het management openstaat voor suggesties. Nicolas en Jan willen echt dat de ideeën van onderuit komen. Zo kreeg ik al snel de vraag om het hele proces van werving en selectie onder de loep te nemen en te zeggen waar het beter kon. En zelfs de waarden waar Ingenium voor staat – we respect, inspire, share, excel – zijn niet opgelegd van bovenaf maar komen van de medewerkers zelf. Dat is een soort dynamiek die je in weinig andere bedrijven gaat terugvinden.”