Mark Verbeek

“Ik werk sinds 2012 bij Ingenium als site supervisor. Voor mij begint een project wanneer de aannemers met de technieken starten. Ik kijk na of de aannemers het ontwerp van onze projectingenieurs op de juiste manier en met de voorgeschreven materialen bouwen. Op de werfvergaderingen – die ik meestal leid – bespreken we eventuele problemen en zoeken we naar oplossingen. Mijn werk zit erop als de installatie correct is afgewerkt en goed functioneert.”

MVE

“In de 10 jaar dat ik bij Ingenium werk is er veel veranderd. We doen vandaag veel meer dan alleen technieken ontwerpen. We doen bouwfysica, dynamische simulaties, NEN 2767 audits, conditiechecks, werken mee aan ESCO’s,… te veel om alles op te noemen. Als je je bijvoorbeeld in EPB wil verdiepen, kan dat allemaal. Die grote diversiteit maakt het heel boeiend en leuk.”

“Deze job bij Ingenium was niet mijn eerste job. Ik had al heel wat werkervaring achter de rug, bij een multinational en bij een kleine zelfstandige. Dat ik met klanten kon omgaan, was dus een voordeel. Maar inhoudelijk was de job heel nieuw. Ondertussen kan ik zeggen dat ik nog elke dag bijleer. En dat maakt onze job ook zo interessant: je komt altijd wel iets nieuws tegen.”

“Bij Ingenium hangt een leuke ‘vibe’, die veel te maken heeft met het enorme enthousiasme van CEO Nicolas Vyncke. Ook al zijn we groter aan het worden, toch voel je altijd die familiale sfeer. Je hebt hier nooit het gevoel een nummer te zijn. Je bent een collega met een voornaam. En daardoor voel je je hier snel op je gemak.”

Het is tof om te weten dat er mogelijkheden zijn om binnen Ingenium ook andere dingen te doen. Maar ik zit goed. Site supervisor is mijn ding, en ik ga dat voorlopig zo houden.” (lacht) “Bovendien is mijn werk zelf al heel afwisselend. Ik zit niet van ’s morgens tot ’s avonds aan een bureau, elke werf en installatie is anders, je werkt telkens met andere klanten en aannemers en sommige werven zijn heel complex en andere dan weer eenvoudiger. Die variatie bevalt me heel goed.”

“Ik werk vanuit het kantoor in Leuven en ben daar de oudste in een jonge dynamische bende. Er wordt veel plezier gemaakt, en ’t is er heel aangenaam werken.”

“Als site supervisor moet je kennis hebben over veel verschillende aspecten. Het is dan ook logisch dat je soms een probleem moet oplossen waar je zelf niet goed raad mee weet. Maar de projectingenieurs – die meer diépgaande kennis hebben – staan altijd klaar om te helpen, hoe druk hun planning op dat moment ook is. Die collegialiteit is enorm tof en heel belangrijk.”