Stijn Van Den Hende

“Ik werk ondertussen 29 jaar bij Ingenium. Toen ik begon waren we bij de administratie met 3: een onthaalbediende, iemand voor de financiële administratie en ik kwam er toen bij voor de tekstverwerking, spelling en lay-out van alle documenten. Nu zijn we met 11 en heten we ‘Team Pilaar’. Dat groepeert alle ondersteunende diensten: onthaal, boekhouding, sales, communicatie, gebouwbeheer, juridische zaken en projectadministratie. De voornaamste evolutie in die 29 jaar is dat het qua werkwijze een andere job geworden is. Vandaag werken we veel efficiënter dan toen.”

SV

“Mijn twee hoofdtaken zijn projectadministratie en offertes nazien. We werken mee aan veel overheidsopdrachten. Met een heel efficiënt softwarepakket maken we daarvoor administratieve bestekken op. Uit die bestekken halen we ook meetstaten: onze raming van de kostprijs van de installatie. Eenmaal de dossiers gepubliceerd zijn en aannemers een offerte indienen, kijk ik na of die rekenkundig kloppen en of alle nodige documenten in het dossier zitten. Daarnaast heb ik nog een hele waaier aan bijkomende taken. Zo beheer ik een deel van de facturatie binnen onze projecten, doe ik de laatste ‘redactionele check’ van allerlei teksten, geef ik nieuwe medewerkers een basisopleiding over onze administratieve werking, verzorg ik het e-mailklassement en spring ik regelmatig bij voor het onthaal en de telefonie. Daarnaast ben ik de ‘helpdesk’ voor collega’s die een beroep willen doen op mijn grondige kennis van Word, zorg ik dat onze website up-to-date blijft en verzorg ik ook mee de administratie voor de ‘quotations’: offertes die Ingenium indient om nieuwe projecten binnen te halen. Die polyvalentie zorgt dat het een heel boeiende job is, die blijft evolueren. Wat ik vandaag ken en kan, heb ik vooral op het werk zelf bijgeleerd.”

“Het leuke aan mijn job vind ik dat ik bepaalde taken beheers en heel efficiënt kan doen omdat ik ze al zo lang doe. Maar ik sta ook open voor niéuwe taken en uitdagingen, omdat je dan ‘fris’ blijft. Wat me nog meer voldoening geeft, is teamwork: de interactie met de collega’s en samen een opdracht tot een goed einde brengen.”

“Ik ben geen leidersfiguur en voel me goed in mijn functie. Ik ben een stille werker achter de schermen, en dat bevalt mij wel. Sociaal contact met de collega’s is voor mij wel heel belangrijk. Ik woon alleen, dus kom ik graag naar kantoor. Collega’s appreciëren mijn luisterend oor, en het feit dat ik dikwijls ook kan bijspringen. Sommigen zijn zelfs echte vrienden geworden, met wie ik in de vrije tijd ook wel eens een film of concert meepik.”

“Ingenium staat voor mij voor ‘positieve vibes’. Ik krijg er energie van om te kunnen meewerken aan projecten die ook in de maatschappij hun nut bewijzen. Hier ben ik ook helemaal anders beginnen kijken naar gebouwen. Vroeger zag ik die meer als een soort noodzakelijk kwaad, maar als je weet hoe een gebouw ontworpen wordt en wat daar allemaal bij komt kijken, verandert je blik. We hebben heel mooie projecten in onder meer overheidsgebouwen, ziekenhuizen en scholen, maar omdat ik zelf een grote cultuurliefhebber ben, vind ik projecten die we doen in concertzalen en musea de meest boeiende. De integratie van TTAS theaterbouw in de Ingenium Group kan dit alleen maar versterken. ”

“Het familiaal gevoel is hier echt geen loos begrip. Ingenium is een bedrijf met een hart, dat ook weet wie je als méns bent en daar rekening mee houdt. Ze vragen niet alleen regelmatig of je je hier op het werk goed voelt, maar ook hoe het thuis gaat. Toen mijn moeder met gezondheidsproblemen kampte en ik wat ruimte nodig had om haar te ondersteunen, kreeg ik daar veel begrip voor. Nicolas’ vader zei vroeger vaak tegen de medewerkers: ‘je bent familie’. En hoewel Ingenium vandaag veel groter is dan toen, is dat nog altijd het geval.”